Preloader

Prezidentų stipendijos – tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentams

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) kreipėsi į Vyriausybę, prašydama pakeisti nutarimą dėl Lietuvos Respublikos Prezidentų Antano Smetonos, Kazio Griniaus ir Aleksandro Stulginskio vardinių stipendijų įsteigimo. Studentų atstovai piktinasi, jog pagal galiojančią tvarką į stipendijas gali pretenduoti tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentai.

Nuotr. Gilles Verschoore

Nuotr. Gilles Verschoore

„Manome, kad gerai besimokantiems, aktyviai mokslinėje ar meninėje veikloje dalyvaujantiems studentams turėtų būti sudaroma galimybė kandidatuoti į Prezidentų stipendijas, nepriklausomai nuo to valstybinėje ar privačioje aukštojoje mokykloje studijuoja. Su prašymu pakeisti stipendijų skyrimo tvarką ir kreipėmės į Vyriausybę“, – teigia LSS prezidentas Paulius Baltokas.

Studentų sąjungos atstovų teigimu, nėra teisinga atmesti studentų galimybę gauti stipendiją tik atsižvelgiant į aukštosios mokyklos tipą. „Skirdami stipendijas turime vertinti konkretaus studento žinias ir pasiekimus, o ne iškart jį atmesti dėl to, kad mokosi privačioje aukštojoje“, – teigia P. Baltokas.

Nutarimas dėl Prezidentų stipendijų skyrimo tvarkos priimtas 1995 m., kuomet Lietuvoje buvo vos kelios privačios aukštosios mokyklos. Vis dėlto nutarimas buvo keičiamas 2012 m. tačiau ir tuomet teisė kandidatuoti į stipendijas privačių aukštųjų mokyklų studentams nesudaryta.