Preloader

2012 metus studentų atstovai vertino ir rimtai, ir su pašaipa

Lietuvos studentų sąjungos nariai pažymėjo svarbiausius studentų atstovams 2012-ųjų įvykius ir įvertino kolegų pasiekimus. Gruodžio 14 d. vykusiame Lietuvos studentų sąjungos tradiciniame Padėkos vakare ne tik įteikti apdovanojimai už nuopelnus studentijai, bet ir pašmaikštauta apie labiausiai nenusisekusius sprendimus aukštojo mokslo srityje.

Kandus „Metų improvizacijos aukštojo mokslo labui“ titulas atiteko Lietuvos universitetų rektorių konferencijai už tai, kad nepaisydami deklaruojamo atvirumo studentams, šių metų pavasarį aršiai pasipriešino antro studentų atstovo įtraukimui į aukštųjų mokyklų Tarybas.

„Šis apdovanojimas primena, kad dar yra ką veikti Lietuvoje dėl to, kad studentai būtų laikomi lygiaverčiais aukštojo mokslo bendruomenės nariais. Kartu tai priminimas, kad susitelkę galime konstruktyviai oponuoti net universitetų vadovams ir pasiekti studentams naudingo rezultato – nepaisant LURK pozicijos, 2012 metais Seimas priėmė mūsų siūlytą įstatymo pataisą dėl antrojo studentų atstovo įtraukimo į Tarybas“, – kalbėjo Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Antroje vietoje liko Klaipėdos universiteto vadovybė už tai, kad vienu metu aukštojoje dirbo du rektoriai. Taip pat svarstyta šį apdovanojimą skirti socialdemokratui, kandidatui į švietimo ir mokslo viceministrus Rimantui Vaitkui už planus iš naujo reformuoti aukštąjį mokslą – „nes nėra nieko originaliau kaip reformos reforma dėl reformos“.

Kasmet prieš Kalėdas vykstantis Studentų sąjungos Padėkos vakaras skirtas susitikti organizacijos esamiems ir buvusiems nariams, partneriams – aptarti studentų aktualijas, palydėti metus kartu. Svarbiausia vakaro dalis yra svarbiausių metų įvykių bei daugiausiai studentų labui nuveikusių žmonių įvertinimas.

Daugiausiai apdovanojimų šiais metais susirinko Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybės (KTU SA) nariai. KTU SA prezidentas Justinas Staugaitis tapo „Metų lyderiu“, ryšių su visuomene koordinatorė Liucija Sabulytė už veiklą atstovybėje tituluota „Metų ryšio tiltu“, o akademinių reikalų koordinatorė Monika Simaškaitė – „Metų akademe“.

Kaunas miesto studentų savivaldos triumfavo „Metų renginio“ rinkimuose – juo pripažinta Kauno Tarptautinės studentų dienos šventė. Kauno Kolpingo kolegijos studentų atstovybei (KK SA) už atgaivintą veiklą skirtas „Metų fenikso“ apdovanojimas.

Garbingą „Metų studentų atstovybės“ apdovanojimą pelnė Klaipėdos valstybinės kolegijos  Studentų atstovybė (KVK SA). O Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) narys Aurimas Miknius tapo „Metų LSP koordinatoriumi“.

Metų tarptautiniu įvykiu tapo buvusios Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentės Karinos Ufert išrinkimas Europos studentų sąjungos pirmininke.

Be minėtų tradicinių įvertinimų šiemet prisidėjo dar vienas – padėka už bendradarbiavimą su studentija kadenciją baigusiam Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui.

Šių metų Padėkos vakaro tema buvo „šalys ir kultūros”.